INDLEVERING / AFHENTNING​

​Åben hver onsdag mellem 15:30 - 18:00

for indlevering

og afhentning

af billeder, glas osv.

Facts om Termoruder og Energiruder

Ølstykke/Stenløse Glarmesteren ApS udskifter og monterer alle former for termoruder og energiruder i private hjem og på arbejdspladser.

​Termoruder

De ruder, der bruges i nye huse og ved vinduesudskiftninger, er i overvejende grad termoruder. De mest almindelige termoruder har to glaslag, men kan også fås med flere lag glas. Glassene i en termorude samles normalt ved at klæbe dem til en matalprofil. Herefter forsegles ruden hele vejen rundt med en speciel fugemasse (dobbeltklæbende termoruder)

Energiruder

En energirude er en termorude med en særlig god isoleringsevne. I alle termoruder anvendes floatglas med fine optiske egenskaber. I energiruden er det ene glas forsynet med en særlig belægning. Samtidig er hulrummet mellem glassene fyldt med en speciel gas. Resultatet er, at varmetabet gennem en energiruden kun er halvt så stort som varmetabet gennem en almindelig termorude.

Det ene af glaslagene i disse ruder er forsynet med en særlig lavemissionsbelægning af f.eks. kobber, sølv og tinoxyd. Belægningen er placeret på den side af glasset der vender mod rudens hulrum. For at udnytte solvarmen bedst muligt, vendes det belagte glas altid mod det opvarmede rum. Belægningen har den specielle egenskab, at den lader det meste af lyset og solstrålingen passere igennem, mens varmetabet (fra den almindelige varmestråling) inde fra huset nedsættes. 2/3 af varmetabet gennem en almindelig termorude sker ved varmestråling. Den sidste 1/3 sker dels ved varmeledning i rudens materialer, og dels gennem luften i hulrummet mellem glaslagene. Når det ene glas i ruden er forsynet med en lavemissionsbelægning, som tilfældet er i en energirude, reduceres det varmetab, som skyldes varmestrålingen fra 2/3 til 1/5. Den resterende del, nemlig 4/5, af varmetabet sker dels ved ved varmeledning i rudens materialer, og dels gennem luften i hulrummet mellem glaslagene. I energiruden er hulrummet mellem glaslagene fyldt med en gas, der isolerer bedre en almindelig luft. Dette har af ovennævnte årsager en særlig står effekt.

Økonomi:

Varmetabet størrelse har betydning for varmeregningen. Dette betyder naturligvis, at varmeregningen bliver mindre, hvis man vælger energiruder fremfor almindelige termoruder. Energiruder er ca. dobbelt så dyre som termoruder. Det tager typisk 3-6 år, før mer-omkostningen ved at vælge energiruder har betalt sig hjem i sparede varmeudgifter. De lavere varmeudgifter skyldes, at varmetabet gennem ruden ruduceres væsentligt. Den højere overfladetemperatur på energiruden betyder, at også temperaturniveauet i husets rum kan nedsættes, uden det går ud over komforten. Dette betyder, at varmetabet gennem husets lofter, vægge og gulve også nedsættes.

Ølstykke/Stenløse Glarmesteren ApS benytter Optitherm Super lavenergiruder.​

Skal vi ringe dig op?

Udfyld formularen, og vi kontakter dig.

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

DØGNVAGT​

Har De fået knust en rude uden for vores åbningstid, så ring til vores døgnvagt.

Tlf.: 60 93 26 53

​Ølstykke/Stenløse Glarmesteren ApS

Rørsangervej 10

3650 Ølstykke

CVR: 30698592​

Åbningstider

​​Mandag 7.30 - 15.30

Tirsdag  7.30 - 15.30

Onsdag  7.30 - 18.00

Torsdag 7.30 - 15.30

Fredag  7.30 - 15.00

​Telefon: 47 17 93 53 / 60 93 26 53

Døgnvagt: 60 93 26 53

​​E-mail: ​info@olstykkeglas.dk